Meisje VR

Girls' Day: meer meisjes actief in de techniek

Op Girls' Day zijn in heel Nederland meisjes van 10 tot 15 jaar welkom bij bèta-, technische en ICT-bedrijven ėn technische of ICT-afdelingen. Zij nemen deel aan interessante activiteiten bij de bedrijven, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische beroepen. Girls' Day 2021 is op donderdag 15 april en laat meisjes de wereld van bèta, techniek en ICT ontdekken.

Daarom bestaat Girls’ Day

Meisje met VR bril

Veel vrouwelijk technisch talent gaat verloren, vaak omdat meisjes niet bekend zijn met de wereld van bèta-, technische en ICT-beroepen. Het bezoek aan een technisch bedrijf helpt de blik van meisjes op hun toekomstmogelijkheden in de techniek te verbreden. Bij bedrijven dringt steeds meer het besef door dat genderdiversiteit op de werkvloer voor betere resultaten zorgt. Voor bedrijven en scholen is het goed om contact te onderhouden. De werknemers van de toekomst worden op deze scholen opgeleid.

VHTO helpt

De landelijke Girls’ Day bestaat sinds 2010 en is één van de activiteiten van VHTO (landelijk expertisebureau Meisje/Vrouwen in Bèta/Techniek). Het doel van VHTO is meer meisjes en vrouwen te interesseren voor een opleiding/baan in de techniek. VHTO ondersteunt scholen en bedrijven bij het opstellen van een aansprekend programma voor Girls’ Day en verzorgt landelijke PR en publiciteit.

De oorsprong van Girls’ Day ligt in Amerika, waar sinds 1993 de Take-Our-Daughters-To-Work-Day wordt gehouden. Het doel van deze dag is meisjes de waarde van een goede opleiding en toekomstige carrière te laten zien. Girls’ Day wordt ook in Duitsland, Luxemborg, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Spanje en Kosovo georganiseerd.
Diverse scholen en bedrijven in Gelderland deden vorig jaar mee aan Girls’ Day, zoals de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen, het Stedelijk Gymnasium in Arnhem, het Liemers College in Zevenaar, RSG Lingecollege in Tiel, het Rietveldcollege in Doetinchem en De Vlinderboom in Ede.Meiden en techniek

Datum en tijd
Heeft u een mooie technische innovatie of technisch initiatief?
Lever ons content aan en ontvang daarvoor 'free publicity' via Tech Gelderland!