Jij bepaalt de toekomst van de Nijmeegse Health & Hightech sector!

Op zaterdag 11 december 2021 vindt de tweede editie van Nimma Hacks plaats. Dit is een hackathon waarin teams 24 uur lang tegen elkaar strijden om dé oplossing voor een probleemstelling uit de lokale Health & Hightech sector te vinden.

Nijmegen is namelijk dé Health & Hightech hotspot van Nederland! In de stad werken bijvoorbeeld veel bedrijven en onderzoeksinstellingen aan het bereikbaar en betaalbaar houden van zorg en aan het voldoende en betaalbaar houden van voedsel voor iedereen. Dit is het probleem waar de teams tijdens de hackathon aan de slag mee gaan:

“Hoe kunnen jongeren (met name meiden) in de regio Nijmegen gemotiveerd worden om een beroeps- of studiekeuze te maken in de richting van Health en Hightech? En hoe kan het bedrijfsleven hier op de korte termijn ook al van profiteren door de krapte in de arbeidsmarkt op te vangen?”

Deelnemen aan Nimma Hacks

Om mee te doen aan Nimma Hacks hoef je geen technisch wonder te zijn. Variatie in teams zorgt vaak zelfs voor meer ideeën. Wel is het een vereiste dat een team bestaat uit 3, 4 of 5 deelnemers.

Deze editie van Nimma Hacks vindt digitaal plaats, via een online communicatieplatform. De teams kunnen hier niet alleen met elkaar in gesprek gaan, maar kunnen ook de hulp inschakelen van experts uit het vakgebied. Dat is niet alleen heel tof, maar ook super leerzaam. Daarnaast biedt het platform ruimte voor leuke energizers gedurende de dag en nacht!

Win fantastische prijzen

Zodra de hackathon is afgelopen, leveren de teams een hands-on implementatieplan in dat direct in uitvoering genomen zou kunnen worden. Want dat zou best eens kunnen gebeuren: de winnaar van Nimma Hacks wint een bedrag van tenminste €10.000 om het plan uit te voeren. Daarnaast kunnen teams een ballonvaart met het hele team over de Novio Tech Campus en een jaar lang gratis ondernemen bij Start-Up Nijmegen (t.w.v. €2.940,-) winnen!

Wil je deelnemen aan Nimma Hacks en daarmee de toekomst van de Nijmeegse Health & Hightech sector bepalen? Meld je aan via de website: www.intonijmegen.com/nimmahacks.
Let op: Het aantal teams is beperkt, dus meld je snel aan!

 

Nimma Hacks is een initiatief van Gemeente Nijmegen en wordt mede mogelijk gemaakt door Ampleon, Byondis, CITC, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Novio Tech Campus, NXP, RadboudUMC, Radboud University, The Economic Board, Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, Start Up Nijmegen en Tech Gelderland.

Datum en tijd
Heeft u een mooie technische innovatie of technisch initiatief?
Lever ons content aan en ontvang daarvoor 'free publicity' via Tech Gelderland!