TekNikkies bij Educatieve Master Bètawetenschappen

TekNikkies op bezoek bij de Educatieve Master Bètawetenschappen

Nikkie en Nik bezoeken Emma op de Radboud Universiteit en op haar stage school. Zij studeert namelijk de Educatieve Master Bètawetenschappen: een master om Leraar Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde of Biologie te worden. De opleiding leidt haar op tot bovenbouw leraar in het voortgezet onderwijs. Emma’s specialisatie? Natuurkunde! De TekNikkies lopen een dagje met haar mee.

Master Leraar Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde en Biologie

De bètavakken zijn exacte vakken waar wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie onder vallen. Wil je op de middelbare school les gaan geven in één van deze vakken? Dan moet je bij de Radboud Universiteit zijn, want daar leer je er alles over tijdens de Educatieve Master Bètawetenschappen. Liever een andere universitaire opleiding volgen? Bekijk ons overzicht met techniekvideo’s en ontdek andere interessante studies.

Stagelopen in de master

Voor de klas staan is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de opleiding tot leraar. Student Emma loopt daarom stage op een voortgezet onderwijs. Zo leert ze hoe het in de praktijk is om les te geven aan een groep leerlingen – en leer je ook meteen didactische skills en nog meer verdieping over het vak.

Student Emma van de Educatieve Master Bètawetenschappen: de master Leraar Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde en Biologie op het voortgezet onderwijs

Wanneer kiezen voor Educatieve master Bètawetenschappen?

Deze master is een logisch vervolg op bijvoorbeeld een universitaire bachelor Biologie of Wiskunde. Tijdens deze bèta-bachelor ben je al volop de diepte ingegaan in het thema. De master leidt je op tot leraar, zodat je op een middelbare school les kunt geven in het vak. Na het succesvol afronden van de tweejarige master heb je een lesbevoegdheid in de bètawetenschappen op zak en ben jij master leraar Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde of Biologie. Je leest alles over de Educatieve master op de website van de Radboud Universiteit.

Meer over opleidingen in de techniek?

Op Tech Gelderland vind je alles over de verschillende soorten opleidingen in de techniek. Ben jij geïnteresseerd? Neem dan snel een kijkje!

Meer over de TekNikkies
Alle afleveringen van de TekNikkies
Heeft u een mooie technische innovatie of technisch initiatief?
Lever ons content aan en ontvang daarvoor 'free publicity' via Tech Gelderland!