

Als ondernemer voedselproductie verduurzamen
Wat Eva later wilde worden, daarop wist ze heel lang het antwoord niet. Op het vwo koos ze daarom voor het profiel Natuur en Techniek. ‘Daarmee kon ik alle opties openhouden.’
Studiekeuzes maken
In haar examenjaar bezocht ze alle open dagen van universiteiten in Nederland. ‘Er zat niet een studie bij waarvan ik dacht: dat is hem!’ Op de universiteit van Maastricht volgde Eva de in het Engels gegeven opleiding University College Liberal Arts and Sciences. ‘Je kunt kiezen voor de richting Sciences, Social sciences of Humanities. Ik koos voor Sciences en uiteindelijk biologie.’ Met hulp van een persoonlijke studieadviseur kwam ze erachter dat ze zich verder wilde verdiepen in voeding.
Om meer leren over de technische kant daarvan volgde Eva een semester Food & Technology aan de universiteit van Sydney in Australië tijdens haar bachelor. Ze is nu haar master Nutrition & Health, specialisatie Gezonde en duurzame voedselsystemen bij Wageningen University & Research aan het afronden. ‘Deze studie geeft een breed beeld van al onze voedselsystemen. Je leert welk voedsel gezond is voor de mens en wat de impact daarvan is op het milieu.’
Eigen bedrijf na afronden MSc Nutrition and Health
Eva maakte het afgelopen anderhalf jaar kennis met het ondernemerschap via StartHub Wageningen, de ondernemersgemeenschap van de universiteit. Daar krijgen studenten training in het ondernemen. ‘Ik ben geïnteresseerd in het omzetten van mijn kennis in realiteit, zodat ik impact kan maken. Ons voedselsysteem is zo complex. Er zijn technische oplossingen, maar ook natuurgerichte oplossingen.’
Ondernemen noemt Eva het leukste dat ze de afgelopen jaren heeft gedaan. ‘De ontwikkeling van een nieuw product of nieuw proces is heel spannend.’ Dan vastbesloten: ‘Na mijn Masteropleiding Nutrition & Health wil ik het liefst een eigen bedrijf oprichten om onze voedselproductie te verduurzamen.’