Kozie Filip Studios

4. Mens en gezondheid iets voor jou?

In de wereld van mens en gezondheid gaat het om mensen beter en gezonder maken. Het gaat hier enerzijds om het ontwerpen, testen, bouwen, repareren en onderhouden van medische apparatuur en hulpmiddelen. Anderzijds om het ontwikkelen van nieuwe medicijnen, vaccins en gezondheidsproducten. Hieronder vind je een selectie van bedrijven die zich bezighouden met mens en gezondheid. Bekijk de filmpjes. Hopelijk helpen deze je om er achter te komen wat er bij je past!

Van Raam

Bedrijf uit Varsseveld, produceert unieke, aangepaste fietsen en ‘geeft zo beweging terug aan mensen die dat zijn verloren.’

 

Fillip Studios

Roos Meerman en Tom Kortbeek zijn ambitieuze product ontwerpers en hebben samen een design studio in Arnhem. Een van de producten die ze hebben ontwikkeld, is de Kozie. Kozie is een muzikale knuffel voor demente mensen.

Mercachem

Farmaceut, gevestigd in Nijmegen. Bij Mercachem draait het om medicijnontwikkeling en -productie.

Synthon & Byondis

Het Nijmeegse farmaceutische bedrijf Synthon bestond tot voor kort uit twee bedrijven: een producent van generieke, patentvrije geneesmiddelen – goedkope kopieën van bestaande medicijnen – waarmee Synthon groot is geworden. De tweede onderneming is een innovatieve tak die nieuwe medicijnen ontwikkelt. Deze tweede is afgesplitst van Synthon, gaat zelfstandig verder onder de naam Byondis. Beide bedrijven zijn nog altijd gevestigd in Nijmegen.

Rijnstate Ziekenhuis

Ziekenhuis met vier locaties, in Arnhem, Velp en Zevenaar. Het Rijnstate heeft zijn eigen energiecentrale, eigen waterbassins en waterzuiveringsinstallaties zodat het zelfvoorzienend is en er in geval van een stroomstoring of probleem met de watervoorziening, geen negatieve effecten optreden voor het ziekenhuis. Tevens heeft het ziekenhuis een grote technische dienst waar medische apparatuur wordt getest en onderhouden.

Hettich Benelux

Dit bedrijf, gevestigd in Geldermalsen, ontwerpt, produceert, test en installeert laboratoriumapparatuur (centrifuges, veiligheidskasten, klimaatapparatuur, etc. voor bijvoorbeeld medische laboratoria).

Von Gahlen

Familiebedrijf uit Zevenaar, recent genomineerd voor de Koning Willem I-prijs 2020. Ontwerpt en bouwt high tech producten die gebruikt worden bij onderzoek, productie en vervoer van nucleaire geneesmiddelen. Benieuwd? Bekijk de website van Von Gahlen.

Heeft u een mooie technische innovatie of technisch initiatief?
Lever ons content aan en ontvang daarvoor 'free publicity' via Tech Gelderland!