Lasrobot

1. Metaal, constructies en machines iets voor jou?

Deze technische wereld gaat over robuuste constructies, metaalbewerking, machines en industriële systemen. Hieronder vind je een selectie van bedrijven die in deze wereld actief zijn. Bekijk de filmpjes. Hopelijk helpen deze je om er achter te komen wat er bij je past!

Kinkelder Metal Solutions

Kinkelder uit Zevenaar ontwikkelt (in eigen R&D center) en produceert zagen en lasersnijders waarmee metaal gezaagd en bewerkt kan worden. Bijvoorbeeld voor de automotive-industrie.

De Boer Machines

Dit Wijchense bedrijf ontwerpt en bouwt machines (pers- en maalsystemen, vormsystemen, machines voor steenfabrieken, product handling systemen, transportsystemen, industriële automatisering en robotisering).

Kranendonk Robotics

Kranendonk, gevestigd in Tiel, ontwerpt en ontwikkelt robots waarmee bedrijven geautomatiseerd kunnen lassen, snijden en assembleren.

Rob Welding

Dit bedrijf, uit Dodewaard, helpt bedrijven met de overstap van handlassen naar robotlassen. Het levert lasrobotsystemen, adviseert hoe bedrijven productieprocessen kunnen automatiseren, en leidt operators op en traint robot programmeurs.

De volgende twee bedrijven kennen een lange geschiedenis en dezelfde grondlegger: elektriciteitspionier in Nederland en grondlegger van de Smit bedrijven, Willem Benjamin Smit bouwde in 1886 zijn eerste elektrische centrale. In Nijmegen ontstonden een draadfabriek en een transformatorfabriek…

Royal Smit Transformatoren

Bij dit Nijmeegse bedrijf ontwerpt, bouwt en test men vermogenstransformatoren die gebruikt worden in elektriciteitscentrales en in elektriciteitsnetwerken om hoogspanning om te zetten naar laagspanning of andersom. Transformatoren zijn enorm groot en essentieel om energietransport mogelijk te maken.

Smit Draad

Maker van koperdraad , gevestigd in Nijmegen.

Moba

Bedrijf uit Barneveld dat machines en gerobotiseerde systemen produceert voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren.

Greefa

Bedrijf uit Tricht dat technische systemen (machinaal en gerobotiseerd) ontwerpt en produceert voor het efficiënt sorteren en verpakken van groenten en fruit.

Kaak Group

Deze firma ontwerpt, bouwt en installeert broodbakmachines en productielijnen voor industriële bakkerijen.

Loparex

Dit Amerikaanse bedrijf met vestiging in Apeldoorn, ontwikkeld machines waarmee verpakken en bestickeren geautomatiseerd verloopt.

ITS

Dit Apeldoornse familiebedrijf produceert huishoudelijke verpakkingen zoals aluminiumfolie, vershoudfolie, magnetronfolie, braadzakken, broodzakken en koffiefilters.

Berko Kompressoren

Dit Wijchense bedrijf levert persluchtoplossingen, bijvoorbeeld aan ziekenhuizen.

Heeft u een mooie technische innovatie of technisch initiatief?
Lever ons content aan en ontvang daarvoor 'free publicity' via Tech Gelderland!