Skills Netherlands

World Skills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen, Euro Skills de Europese kampioenschappen voor beroepen. Meer dan 1.600 jonge vakmensen strijden elk jaar in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel van de beste vakman of vakvrouw van Europa of ter wereld. Het gaat hierbij natuurlijk ook vaak om technische beroepen.

Skills Team Netherlands

Skills Team Netherlands is het team van jonge vakmensen dat Nederland vertegenwoordigt tijdens de internationale vakwedstrijden. Een zeer divers team van rond de 30 nationaal mbo-kampioenen.

Een van de toppers in het team is Boaz Poppelier, hij is Electrotechnicus gebouwen. Boaz werd opgeleid aan ROC Nijmegen.

Skills Heroes

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. Studenten kunnen in de circa 50 jaarlijkse wedstrijden hun skills laten zien. Wil je ook meedoen? Hier zie je wanneer de eerstvolgende wedstrijd binnen jouw vakgebied wordt gehouden.

Skills Talents

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. Zo’n 1.000 deelnemers uit het (v)mbo gaan met elkaar de strijd aan in ruim zestig vakwedstrijden: Wie wordt de beste van Nederland in zijn of haar vakgebied? In 2021 worden de ruim 60 nationale kampioenschappen op 35 locaties georganiseerd in de maand maart.

Gepubliceerd op
02 november 2020
Heeft u een mooie technische innovatie of technisch initiatief?
Lever ons content aan en ontvang daarvoor 'free publicity' via Tech Gelderland!