Techniekopleidingen

De wereld van techniek & technologie is breed, heel breed. Tech is eigenlijk overal. Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs is het een hele uitdaging om een beeld te krijgen van de baan- en opleidingsmogelijkheden in techniek en technologie. Om te helpen heeft Jetnet-Technet de bèta en technieksector opgedeeld in 7 werelden van techniek. Aan de hand van deze 7 werelden kun je een aantrekkelijk en realistisch beeld krijgen van leren en werken in de bèta en techniek. Ben je nieuwsgierig, creatief en wil je echt iets betekenen in deze wereld? Of wil je later een supergoede baan vol uitdagingen? Denk dan eens aan een toekomst in een van de 7 werelden van techniek.

Techniekopleidingen in beeld

Om jou een goed beeld te geven van het grote aantal technische opleidingen op mbo, hbo en wo-niveau, hebben we ze voor je op een rij gezet. Bekijk video’s waarin uitgelegd wordt wat de opleiding of het bijbehorende beroep inhoudt, of luister naar de verhalen van (oud-)studenten. Via onderstaand filtermenu vind je gemakkelijk video’s die aansluiten bij jouw interesses!

Voor jou geselecteerde techniekvideo's!

11 technische studiedomeinen

Om je verder te helpen in je oriëntatieproces, neemt Tech Gelderland je graag mee van de 7 werelden van techniek naar 11 technische studiedomeinen. Technische opleidingen, op alle niveaus – dus mbo, hbo en wo – staan hier gerangschikt. Per technisch domein zie je welke studies er in de regio worden aangeboden. Laat je inspireren door de filmpjes en vind de opleiding die bij je past.

1. Metaal, constructies en machines
+
2. Bouw en infra
+
3. Voeding en natuur
+
4. Mens en gezondheid
+
5. Productontwerp en ondernemerschap
+
6. Digitaal, media en entertainment
+
7. Mobiliteit en transport
+
8. Duurzame energie en milieu
+
9. Techniek, geld en management
+
10. Computers, programmeren en ICT
+
11. Wetenschappelijk onderzoek
+
Heeft u een mooie technische innovatie of technisch initiatief?
Lever ons content aan en ontvang daarvoor 'free publicity' via Tech Gelderland!