De TekNikkies bekijken de HAN Solarboat

De TekNikkies vervolgen hun tour langs Gelderse initiatieven en organisaties met een bezoek aan de HAN Solarboat. Deze boot vaart volledig op zonne-energie en wordt gebouwd door enthousiaste studenten van verschillende opleidingen en door professionals van QConcepts Design & Engineering. Iedere stageperiode werkt er een nieuw team aan de HAN Solarboat. Gezamenlijk werken ze naar de Monaco Energy Boat Challenge toe.
Na het filmen met de TekNikkies bleek dat het team van de HAN Solarboat een geweldig resultaat heeft bereikt bij die Monaco Energy Boat Challenge. Het won de 3de prijs in de Solar-klasse van de wedstrijd!

De opleidingen van de studenten

Werken aan de HAN Solarboat kan vanuit verschillende opleidingen. Dit zijn de opleidingen van de studenten uit de video. Zit er iets voor jou bij?

Industrieel Product Ontwerpen

In de veelzijdige en flexibele studie Industrieel Product Ontwerpen leer je producten te ontwerpen die ertoe doen. Ben je creatief, goed in wiskunde en heb je interesse in mechanica? Dan is deze hbo-studie iets voor jou.

Lees hier meer over Industrieel Product Ontwerpen. Of bekijk de voorlichtingsvideo van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen:

Elektrotechniek

Bij de hbo-opleiding Elektrotechniek leer je apparaten slimmer te maken. Zo maak je vermogenselektronica voor duurzame energie en bedenk je oplossingen voor fabrieksautomatisering. Ook leer je presenteren en vergaderen door de vele samenwerkingen die je aangaat!

Lees hier meer over Elektrotechniek. Of bekijk Lottes ervaring met Elektrotechniek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen:

Mechatronica

Wil je leren hoe je elektrotechnische apparaten bouwt en aanstuurt, en hoe je technische problemen hieraan oplost? Kies voor de mbo-opleiding Mechatronica. Door de verschillende niveaus binnen de opleiding is er altijd iets te vinden dat bij jou past. Monteur Mechatronica (niveau 2), Eerste Monteur Mechatronica (niveau 3) en Technicus Elektrotechnische systemen (niveau 4), Het Graafschap College biedt het allemaal!

Lees hier meer over Mechatronica. Of bekijk de opleidingsfilm van Het Graafschap College:

Techniek iets voor jou?
Bekijk alle opleidingen
Heeft u een mooie technische innovatie of technisch initiatief?
Lever ons content aan en ontvang daarvoor 'free publicity' via Tech Gelderland!