TekNikkies leren over waterstof

In deze video leren de TekNikkies, Nik en Nikkie, alles over waterstof. Waterstof is een veelbelovende energiedrager die kan bijdragen aan een duurzaam energiesysteem. In het waterstoflab experimenteren studenten met waterstof. Kijk mee en leer over waterstof!

Waterstof bij de HAN

Waterstof HANDe Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) hecht veel waarde aan innovatie en duurzaamheid. Daarom hebben zij een speciale themaroute voor studenten ontwikkeld: de Waterstoftechniek themaroute. Hiermee kunnen studenten van verschillende opleidingen zich binnen hun opleiding specialiseren in deze veelbelovende stof.

Waterstoflab

De HAN heeft een eigen test- en ontwikkelomgeving voor waterstofsystemen (waterstoflab) op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem: het HAN H2Lab. In dit lab werken studenten, docenten en onderzoekers van de HAN samen met bedrijven aan waterstofprojecten. Er wordt praktijkgericht onderzoek gedaan naar waterstoftoepassingen. Ze ontwerpen, modelleren, construeren en testen verschillende waterstofsystemen op het gebied van mobiliteit, energieopslag en netstabiliteit.

Lees meer over waterstof op de HAN!
Ga naar het H2Lab
Heeft u een mooie technische innovatie of technisch initiatief?
Lever ons content aan en ontvang daarvoor 'free publicity' via Tech Gelderland!