TekNikkies ontdekken Civiele Techniek

Het land, onze bebouwde omgeving – waar dan ook in de wereld - duurzaam, veilig, bewoonbaar, bereikbaar en begaanbaar maken en houden. Nederland ligt zoals je weet, grotendeels onder de zeespiegel. Dat is door de eeuwen heen mogelijk omdat civiel ingenieurs dijken verstevigen, waterkeringen en sluizen ontwerpen en onderhouden. Technisch inzicht en creativiteit combineren. Hierdoor kun je impact maken in grote projecten met maatschappelijke belang. Dat is in het kort wat je leert tijdens je opleiding Civiele Techniek.

Civiele Techniek in Arnhem

Civiele Techniek in Nijmegen

Werken als Civiel ingenieur

Een eenduidige beschrijving van het werk dat een civiel ingenieur doet is best lastig te geven, omdat het vakgebied (ook wel Grond-, Weg- en Waterbouwkunde genoemd) enorm breed is. Daardoor kun je op veel plekken terecht als ingenieur in de voorbereiding of in de uitvoering, van overheden (bijvoorbeeld Rijkswaterstaat, Gemeentes en Waterschappen) tot het commerciële bedrijfsleven (ingenieurs- en adviesorganisaties en aannemers).

Als civiel ingenieur breng jij Nederlanders op een duurzame manier verder maar ook een internationale carrière behoort tot de mogelijkheden. Je bent letterlijk een bruggenbouwer en hebt alle verstand van openbare infrastructuur. Tijdens de voltijd opleiding leer je bijvoorbeeld over de onderstaande zaken. In je 3e jaar kies je een specialisatie.

  • Waterbouwkundig ontwerpen
  • Infrastructureel ontwerpen
  • Constructief ontwerpen
  • Organiseren bouworganisatie

De Teknikkies gingen in gesprek met twee civiele ingenieurs (een civiel en een bouwkundige ingenieur) in Arnhem en in Nijmegen.

Civiele Techniek wat voor jou?
Bekijk de opleiding Civiele Techniek
Heeft u een mooie technische innovatie of technisch initiatief?
Lever ons content aan en ontvang daarvoor 'free publicity' via Tech Gelderland!