De TekNikkies ontdekken bus vol zorg- en welzijnstechnologie

Tech@doptie bereidt medewerkers in zorg en welzijn voor op het werken in een omgeving waarin technologie steeds meer aanwezig is. Hoe de organisatie dit doet? Met de knalrode ‘Our House On Wheels’-bus vol zorginnovaties, bijvoorbeeld! De TekNikkies namen er een kijkje en leerden onder andere meer over een innovatie waarmee dementerenden herinneringen kunnen oproepen. Kijk met ze mee:

Zorg- en welzijnstechnologie

‘Our House On Wheels’ zit boordevol zorg- en welzijnstechnologie. Deze vorm van technologie biedt veel kansen en voordelen voor zowel cliënt als zorgverlener. Zo kan deze ondersteunend zijn wanneer iemand zelfstandig thuis wil blijven wonen. Zorg- en welzijnstechnologie zorgt er dan voor dat dat mogelijk is, zonder in te hoeven leveren op het gebied van veiligheid, comfort en sociale interactie. Een uitkomst voor velen, dus.

Bovendien verlaagt zorgtechniek de werkdruk van medewerkers in de zorg. Zo zijn er sensoren ontwikkeld die bewegingen en geluiden detecteren. Wanneer er een noodgeval ontstaat, krijgt de zorgmedewerker een melding. Hij/zij hoeft dan niet meer zo vaak te controleren of het goed gaat met zijn/haar cliënt. Prettig voor de medewerker, maar ook prettig voor de cliënt die hierdoor zijn/haar privacy behoudt.

Technische opleidingen

Wil je een technische opleiding doen en later bij Tech@doptie gaan werken? Dan is de keuze reuze. Bekijk een overzicht van alle technische studies door op  de link hieronder te klikken.

Interesse in zorg- en welzijnstechnologie?
Bekijk alle technische opleidingen
Gepubliceerd op
17 augustus 2021
Heeft u een mooie technische innovatie of technisch initiatief?
Lever ons content aan en ontvang daarvoor 'free publicity' via Tech Gelderland!