Inspirerend programma van 12-15 oktober in Arnhem

Innovatiefestival INNOVATE in Arnhem presenteert van 12 tot en met 15 oktober een uitgebreid programma. Ben je nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van energie, gezondheid, technologie en tal van andere onderwerpen? Wil je weten welke uitvindingen studenten en bedrijven in Gelderland bedenken? Bezoek dan gratis het INNOVATE Experience op zaterdag 15 in Musis Sacrum, kom op 14 oktober naar astronaut André Kuipers, ontdek op 13 oktober wie de Innovatiefste student van Nederland is of kies een ander onderdeel van het INNOVATE-programma.

Wil je weten hoe de wereld van morgen en overmorgen eruitziet? Tijdens innovatiefestival INNOVATE Experience maak je kennis met verfrissende ideeën van studenten, wetenschappers en bedrijven uit Gelderland, die werken aan een circulaire, schone en sociale toekomst. Ontmoet deze denkers en doeners van morgen op zaterdag 15 oktober in Musis Sacrum in Arnhem. De toegang is gratis.
‘We zijn heel blij dat we na twee coronajaren weer fysiek terug zijn. En dan nog wel met vier dagen vol interessante programma’s’, zegt Mark Spijker, directeur van innovatiefestival INNOVATE. Hij vertelt over de ruim vijftig innovaties van de nieuwste zonne-energietechnologie, zorginnovaties tot eetbare thee- en koffiekopjes. ‘Te gek is bijvoorbeeld dat er in Musis een opblaasbare koepel komt, waarin je een half uur lang een ruimtereis kunt maken.’

 

Nieuw: interactieve sessies

Een nieuw onderdeel van INNOVATE Experience is dat bezoekers kunnen meedoen aan acht verschillende interactieve sessies over uiteenlopende onderwerpen. Denk aan de Ocean Cleanup, De Metaverse, Energie van de toekomst of waarom het gebruik van AI (artificial intelligence) gaat over mensenrechten. Deze workshops worden gegeven door bevlogen kunstenaars, wetenschappers en technici. Ze zijn aan de slag gegaan met een idee waarmee ze de wereld beter willen maken.
‘Mensen die willen meedoen aan een of meer interactieve sessies doen er goed aan zich via de website op te geven’, zegt Mark Spijker. Het programma is te vinden op de website van INNOVATE.

 

Astronaut André Kuipers

André Kuipers is zo’n bevlogen wetenschapper. Als astronaut vloog hij door de ruimte en zag de schoonheid, maar ook de kwetsbaarheid van de aarde. André Kuipers ziet de aarde als ‘ruimteschip’ met beperkte voorraden in een groot donker heelal. Hij vertelt op vrijdagavond 14 oktober over zijn ervaringen in de ruimte. Hij benadrukt het belang om nieuwe technologieën in te zetten voor mondiale problemen, zoals ontbossing en de gevolgen van verstedelijking.
Tickets voor de avond met André Kuipers boek je via de website van INNOVATE.

 

Innovatiefste student

Maar liefst 120 studenten van universiteiten en hogescholen in Nederland meldden zich aan voor de tweede verkiezing van de Innovatiefste Student van Nederland. Negen van hen pitchen hun baanbrekende idee op donderdag 13 oktober voor de jury en het publiek in de Schouwburg Arnhem. Na de succesvolle eerste editie van de verkiezing vorig jaar in de Eusebiuskerk, belooft deze tweede editie opnieuw een inspirerende avond te worden.
De Innovatiefste Student van Nederland krijgt van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de uitnodiging mee te gaan op reis naar Sillicon Valley. INNOVATE houdt de verkiezing van de Innovatiefste student van Nederland in samenwerking met wetenschapsblad Quest en zakenblad Quote.
Met de presentatie van het Startup50-magazine vestigt de provincie Gelderland de aandacht op het stimulerende klimaat voor innovatieve, startende ondernemers in Gelderland. Of het nu gaat over hoe je van plantaardige eiwitten vezels maakt die lijken op vlees, een slimme oplossing voor de energietransitie of de circulaire economie of om medische innovaties, Gelderland staat startende ondernemers met raad en daad terzijde.

 

Gepubliceerd op
12 oktober 2022
Heeft u een mooie technische innovatie of technisch initiatief?
Lever ons content aan en ontvang daarvoor 'free publicity' via Tech Gelderland!