5x leuke uitjes met kinderen in Gelderland

Voor een leuk en leerzaam uitje met je kinderen hoef je helemaal niet ver te rijden. In Gelderland zijn er onwijs leuke dingen te doen op het gebied van techniek! Een museum over water, een speeltuin waar kinderen metaal mogen bewerken en leren hoe een GPS werkt. Het kan allemaal in de provincie! We zetten vijf leuke, technische activiteiten voor je op een rijtje.

De Spelerij | De Uitvinderij

Dieren

De Spelerij is een wereld waarin kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Ze ontdekken er zelf hoe dingen werken en hoe ze dingen kunnen maken. Van het besturen van een hijskraan tot het bakken van een brood en van het bewerken van metaal en plexiglas tot spelen op een gek speeltoestel. Het kan allemaal bij De Spelerij.

 

Nederlands Watermuseum

Arnhem

Leer alles over water in Het Nederlands Watermuseum. Werk als een echte waterprofessor in de waterwerkplaats, zie hoe het water beweegt van eb naar vloed, kom te weten hoe dijken ons land beschermen en observeer de door jezelf gevangen watermonsters met een microscoop!

 

Museum Het Valkhof

Nijmegen

In Museum Het Valkhof is ruim 5000 jaar geschiedenis te zien in de vorm van kunst en archeologie. Dat laatste is bijvoorbeeld te zien in hun vaste tentoonstelling ‘ArcheoLAB’. Kinderen leren er hoe (digitale) techniek het steeds makkelijker maakt om een vondst uit de bodem op te graven.

Geofort

Herwijnen

Bij science center Geofort draait alles om de aarde! Ontdek hoe lang je moet fietsen op een energy bike om één dag elektriciteit in huis te hebben, bouw je eigen huisje van bamboe, zoek een schat met behulp van een GPS en… hoe werkt zo’n apparaat eigenlijk?

 

Het Nederlands Openluchtmuseum

Arnhem

Verdeeld over 44 hectare grond staan er in het Nederlands Openluchtmuseum ruim honderd gebouwen die je van buiten én van binnen mag bekijken. Ambachtslieden als een bakker, smid, drukker en touwslager brengen er de technieken van het verleden tot leven. Een belevenis voor jong en oud, dus!

 

Toch nog op zoek naar een andere activiteit?
Bekijk alle technische activiteiten voor kinderen
Heeft u een mooie technische innovatie of technisch initiatief?
Lever ons content aan en ontvang daarvoor 'free publicity' via Tech Gelderland!