De Grote Megamini Techniekdag Quiz-Challenge-Spel-Show

VNO-NCW Midden organiseert jaarlijks de vijf techniekdagen met verschillende partners in Gelderland. De techniekdagen worden georganiseerd om scholieren kennis te laten maken met de wereld van techniek en de instroming met techniek te bevorderen. Dit jaar kunnen helaas de reguliere techniekdagen niet doorgaan. Daarom is er een Gelders alternatief bedacht door VNO-NCW Midden en de partners van de regionale techniekdagen namelijk De Grote Megamini Techniekdag Quiz-Challenge-Spel-show. Er komen zeven verschillende afleveringen waar verschillende duo’s van middelbare scholen uit Gelderland de strijd met elkaar aan gaan. Elke aflevering laat een andere wereld van techniek zien. De opnames zijn 12 december van start gegaan!

In elke aflevering worden de kijkers meegenomen in een verschillende wereld van techniek. De werelden mens & gezondheid, Hi-tech & Science, Energie, Water & Veiligheid, Voeding & Natuur, wonen, werken & verkeer, ontwerp & wereldhandel en digitaal, media & entertainment. Aan elke wereld van techniek zijn bedrijven gekoppeld die verschillende activiteiten en onderwerpen laten zien. Elke aflevering is gaat de razende reporter op onderzoek uit.

De opnames vinden plaats in de Mobility Innovation Center te Arnhem In de eerste aflevering neemt het duo van Het Houkamp College uit Doetinchem het op tegen het duo van Het Rijks Nijmegen. De eerste aflevering staat in het teken van Mens & gezondheid. Er zijn grappige oplossingen te zien voor ouderen die door dementie moeite hebben met het maken van contact. Dit doen we met een robot poes, een houten ei dat geluid maakt bij aanraking en een slimme drinkbeker die niet kan omvallen. We kijken naar de werking van een endoscoop en we doen een race met speciale fietsen. Elke aflevering gaat er een razende reporter langs bij verschillende bedrijven en instellingen. Onze razende reporter gaat in de eerste aflevering op zoek naar speciaal ontwikkelde wormpjes. De eerste aflevering is vanaf begin volgend jaar te bekijken op www.techniekdag.nl

Gepubliceerd op
16 december 2020
Heeft u een mooie technische innovatie of technisch initiatief?
Lever ons content aan en ontvang daarvoor 'free publicity' via Tech Gelderland!