Regiofinales FIRST LEGO League Arnhem Nijmegen op 29 januari en 5 februari

Ruim driehonderd leerlingen in de regio Arnhem Nijmegen doen ook dit schooljaar mee aan de FIRST LEGO League. Het thema is Re-Play, waarbij de deelnemers een eigentijdse speelplaats bedenken. Teams van scholieren bouwen en programmeren hun eigen Lego-robot, waarmee ze op vrijdag 29 januari (basisscholen) en vrijdag 5 februari (voortgezet onderwijs) 2021 meedoen aan de online Regiofinale van de First Lego League Arnhem Nijmegen.

Deelnemers (9-15 jaar) aan de FIRST LEGO League worden op een creatieve manier uitgedaagd hun technologische vaardigheden te ontwikkelen. Ze gaan hands-on aan de slag en maken zo kennis met STEAM (science, technologie, engineering, art en math).

Teams van maximaal tien leerlingen en een volwassen teamcoach ontwerpen, bouwen en testen in de eerste helft van het schooljaar hun eigen robot. Daarna wordt geoefend met het uitvoeren van Re-Play-challenges. Bovendien bedenken de scholieren rond het thema ‘een actieve levensstijl voor iedereen’ een slimme innovatie, die ze ook aan de jury presenteren.

Tech Gelderland, Lego League, juichende kinderen

Regiofinale

Een jury beoordeelt tijdens de regiofinale het (leer)proces en het teamwork. De winnaars van de regiofinale gaan door naar de BeNeLux-finale en misschien wel naar de Wereldfinale. Bijna driehonderd leerlingen, verdeeld over 28 teams van scholen uit de regio Arnhem Nijmegen doen op vrijdag 29 januari (basisscholen) en vrijdag 5 februari (voortgezet onderwijs) 2021 mee aan de online-regiofinales. De online Regiofinales van de FIRST LEGO League Arnhem Nijmegen worden georganiseerd door Junior Technovium en iXperium/Center of Expertise.

Wereldwijd wordt de FIRST LEGO League in zeventig landen gespeeld door ruim 250.000 scholieren. Oprichter Dean Kamen van First (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) en Kjeld Kirk Kristiansen, eigenaar van de LEGO Group, hebben in 1998 hun krachten gebundeld en zijn met de First Lego League van start gegaan. Het idee was en is dat kinderen op een speelse en zinvolle manier leren en het plezier in wetenschap en technologie ontdekken.

Deelnamen aan de FIRST LEGO League 2021-2022

Interesse in een deelname aan de FIRST LEGO League? Dan hebben we goed nieuws: De inschrijvingen voor de FIRST LEGO League 2021-2022 zijn gestart. Meer informatie en het inschrijfformulier vind je op de website van FIRST LEGO League.

Organisatie Lego League

Heeft u een mooie technische innovatie of technisch initiatief?
Lever ons content aan en ontvang daarvoor 'free publicity' via Tech Gelderland!