tech gelderland lego league jongen en meisje

Technisch speelgoed

Met techniek kun je niet jong genoeg beginnen! En wat is nou leuker dan kinderen spelenderwijs laten kennismaken met de wondere wereld van techniek? Precies daarom zijn allerlei soorten technisch speelgoed ontwikkeld. Maak hier kennis met technisch speelgoed: leuk én educatief, voor alle leeftijden!

Wat is technisch speelgoed?

Technisch speelgoed is speelgoed dat kinderen meer leert over techniek. Denk hierbij aan kennismaken met bijvoorbeeld wetenschap, onderzoek, elektriciteit of biologie. Kinderen leren zo op een laagdrempelige manier meer over techniek.

Er zijn allerlei vormen van technisch speelgoed: van bouwpakketten en constructiespeelgoed tot wetenschappelijke proefjes en natuurspeelgoed. Bekijk hier aanbieders van technisch speelgoed per leeftijdscategorie.

Spelenderwijs kennismaken met techniek
Ontdek techniek met LEGO in Gelderland

Lego

Een van de bekendste soorten speelgoed: Lego. Lego bestaat uit kleine blokjes die op elkaar passen en waarmee kinderen de mooiste creaties kunnen maken. Dit technische speelgoed is te koop bij de bekendste winkels: de Kruidvat, Intertoys en natuurlijk Bol.com. Op deze manier maken kinderen spelenderwijs kennis met de mogelijkheden van techniek!

tech gelderland lego league jongen en meisje
Spelenderwijs techniek ontdekken
Maak zelf een lavalamp