
Foodprinter nieuwste aanwinst FutureLAB
De 3D-foodprinter is een aanwinst in het FutureLAB van het Mondial College. ‘In het begin waren leerlingen verbaasd over hoelang het duurde om met de ‘gewone’ 3D-printer een idee geprint te krijgen. De foodprinter is een stuk sneller’, vertelt docent Antwan Grisel.
‘Techniek is veel meer dan alleen sleutelen en timmeren. Dat willen we kinderen in het FutureLAB laten zien en, nog belangrijker, laten ervaren.’ Het FutureLAB laat cross-overs van techniek en technologie naar andere sectoren zien, zoals de Zorg, Logistiek en de Foodsector.
De meeste leerlingen zien voor het eerst een foodprinter in het FutureLAB. ‘Via een computerprogramma tekenen ze in 3D hun naam en sturen ze de printer aan’, verklaart Antwan Grisel. ‘Ze vinden het fantastisch als hun naam in chocolade wordt geprint.’
Foodprinter Sterk Techniekonderwijs voor onderbouw vmbo
Het FutureLAB in het Mondial College is een van de zes hotspots van de STO-regio Rijk van Nijmegen. Het werken met de foodprinter vormt een onderdeel van het programma Voeding & Natuur. STO-regio Rijk van Nijmegen heeft twaalf programma’s ontwikkeld, waarmee alle eerste en tweede klas-vmbo-leerlingen kennismaken met techniek. Bijna wekelijks komen er ook leerlingen van de onderbouw van andere scholen in het FutureLAB.
‘We spelen geen games. Dat doen leerlingen thuis’, verduidelijkt Antwam Grisel. ‘Ze begrijpen dat alles waarmee ze hier experimenteren een doel heeft, of nog krijgt, in het dagelijks leven.’
Mees en Octavia, leerlingen Horeca, Bakkerij en Recreatie, leggen de laatste hand aan hun dessert, versierd met chocoladegarnering uit de 3D-foodprinter. Docent Pravin Wattenberg: ‘Het is belangrijk om moderne technologie overal in school te laten doordringen, niet alleen bij leerlingen die techniek kiezen.’