Onze ambassadeurs

Hieronder vind je een aantal van onze Tech Ambassadeurs. We stellen iedere Tech Ambassadeur enkele vragen over techniek.

Sigrid Helbig (The Economic Board): “Er studeren in Nederland veel te weinig mensen af in techniek en technologie. De regio is op dat gebied goed bezig. We moeten knappe koppen opleiden én goede technici op mbo-niveau.”

Lees het artikel met Sigrid Helbig
+

Stijn Hoppenbrouwers (HAN): “Mensen met kennis van data sciences zijn veelgevraagd. Data science gaat vooral over het werken met, en beheersbaar houden van enorme hoeveelheden gegevens. Het is breder dan ICT.”

Lees het artikel met Stijn Hoppenbrouwers
+

Bas Bloem (Parkinsonnet): Als we onze ambities willen waarmaken moeten we toptechnologen opleiden en behouden. Health Valley laat technici zien dat de zorg een spannende sector is om in te werken.

Lees het artikel met Bas Bloem
+

Jeannette Verbaast (MCN / VNO-NCW regio Rivierenland): “Dat kinderen, maar ook hun ouders, kennismaken met techniek is heel belangrijk. Tech Gelderland maakt de mogelijkheden in techniek zichtbaar. Die aandacht is fantastisch.”

Lees het artikel met Jeannette Verbaast
+

Marjolein Bron (HAN, University of Applied Sciences): “‘Techniek is heel divers en dichtbij. We moeten beter laten zien wat je met een technische opleiding kunt worden, dat je bijdraagt aan bijvoorbeeld het duurzamer maken van de maatschappij.”

Lees het artikel met Marjolein Bron
+

Sandra Reuvers: “Via Sterk Techniekonderwijs in regio Foodvalley helpen we vmbo-scholen met de organisatie van activiteiten, waarbij scholieren in de praktijk kennis kunnen maken met techniek. En ik organiseer het Beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage.”

Lees het artikel met Sandra Reuvers
+

Frans van Woesik (ROC Rivor): “De vraag naar vakmensen is groot. Van timmerman en installateur tot mensen met kennis van mechatronica en ICT. Met het Tech Explore24-project bundelen het onderwijs en bedrijven in Rivierenland de krachten.”

Lees het artikel met Frans van Woesik
+

Frank Spuij (HAN): “Als HAN proberen we op verschillende manieren jong én oud te interesseren voor techniek. De vraag uit de markt is groot. Vanuit die optiek werken we graag samen met Tech Gelderland. Door samen te werken bereik je meer.”

Lees het artikel met Frank Spuij
+

Mark Spijker (INNOVATE): “Willen we de klimaatcrisis oplossen, dan moeten we ons als samenleving aanpassen. Daar komt altijd techniek bij kijken. Technologie biedt ook de beste kans om onze kwaliteit van leven te behouden.”

Lees het artikel met Mark Spijker
+

Onoph Caron (ELaadNL): “De impact van elektrisch vervoer op het elektriciteitsnet is groot. Daarom moeten we slimme laadinfrastructuur ontwikkelen en testen. Meer kennis over techniek is broodnodig.”

Lees het artikel met Onoph Caron
+

Gerlinde Oversluizen (HAN, University of Applied Sciences): “Er is veel vraag naar onze studenten Technische Bedrijfskunde. Er zijn mensen nodig die processen ontwerpen, implementeren en lean maken.”

Lees het artikel met Gerlinde Oversluizen
+

John Spierings (ROC Nijmegen): “Als we het tekort aan technici willen oplossen, moeten we beginnen met trots te zijn op de technische bedrijven in de regio. En we moeten laten zien hoeveel mogelijkheden techniek en technologie bieden.”

Lees het artikel met John Spierings
+

Chris Doomernik (Health Valley): “Gelderland, met name de regio Nijmegen, loopt voorop in innovatieve gezondheidszorg en de combinatie Health en High Tech. Er zijn veel interessante banen op het gebied van zorgtechnologie.”

Lees het artikel met Chris Doomernik
+

Monique Esselbrugge (gemeente Nijmegen): “Techniek en innovatie horen bij Nijmegen, vooral als het gaat over Health en High Tech. Ik doe mee met Tech Gelderland omdat ik wil dat iedereen weet hoe innovatief de regio is en hoe belangrijk tech is.”

Lees het artikel met Monique Esselbrugge
+

Joop Hazeleger (Knooppunt Techniek): “Techniek is minder zichtbaar, terwijl ontwikkelingen steeds sneller gaan en personele tekorten oplopen. Het is belangrijk dat scholen en bedrijven samenwerken om de instroom te vergroten.”

Lees het artikel met Joop Hazeleger
+

Tinus Hammink (SEECE): “Kennis van techniek is dè kritische factor om de energietransitie en andere maatschappelijke innovaties te realiseren. Als je de wereld beter en duurzamer wil maken, ga techniek studeren!”

Lees het artikel met Tinus Hammink
+

Jan van Dellen (Gemeente Arnhem): “Veel afgestudeerden verlaten de provincie Gelderland. Voor een groot deel zijn dat technische studenten. En dat terwijl in onze regio veel werk is. Zeker ook in de techniek!”

Lees het artikel met Jan van Dellen
+

Leonie Dijkhof (Techniekdagen VNO-NCW & IIME): “Door de krachten te bundelen kunnen we laten zien hoe gaaf tech-projecten bij bedrijven in de regio zijn. Samen werken we aan de Grote Mega Mini Techniekdag Quiz Challenge Spel Show voor scholieren.”

Lees het artikel met Leonie Dijkhof
+

Marloes van Haren (Junior Technovium, Nijmegen): “Bij Junior Technovium laten we schoolgaande jeugd kennismaken met de veelzijdigheid van techniek. Ze ontdekken bij ons hun talenten en kunnen zich spelenderwijs oriënteren.”

Lees het artikel met Marloes van Haren
+

Koen Sluiters (docent Bouw, ROC Rivor): “De bouw vind ik geweldig. Je maakt van niets iets. En steeds belangrijker wordt de samenwerking met elektro- en installatiebedrijven. Het enthousiasme daarvoor aanwakkeren bij studenten, dat is mooi werk.”

Lees het artikel met Koen Sluiters
+

Peter Kerris (Provincie Gelderland): “Techniek en innovatie spelen een sleutelrol om onze welvaart en ons welzijn op peil te houden. Er zijn vakmensen nodig op alle niveaus, van praktische doeners tot innovatieve denkers.”

Lees het artikel met Peter Kerris
+

Tom Kokke (Berko Kompressoren): “Het is steeds moeilijker om aan monteurs te komen. Als bedrijfsleven moeten we technische opleidingscentra helpen de juist aantrekkingskracht te krijgen. De vijver met technisch personeel moet groter, dat vist makkelijker.”

Lees het artikel met Tom Kokke
+

Thijs van de Kamp (Smurfit Kappa Parenco): “Als procestechnoloog bij de papierfabriek in Renkum doe ik proeven met nieuwe processen, die de papierproductie efficiënter en milieuvriendelijker maken. Dat zijn mooie innovaties.”

Lees het artikel met Thijs van de Kamp
+

Gerrit Klijnhout (docent Fietstechniek, ROC RijnIJssel): “De vraag naar fietstechnici is enorm. Steeds meer mensen stappen op de fiets, vaak een elektrische. Een fietstechnicus, is echt geen bandenplakker meer, wat veel mensen nog denken.”

Lees het artikel met Gerrit Klijnhout
+

Yvonne Vogelenzang (Technova College, ROC A12): “We hebben meer technici nodig. Zeker ook de creativiteit en denkkracht van vrouwen. Techniek is heel veelzijdig: van monteur mechatronica tot meubelmaker en mediavormgever.”

Lees het artikel met Yvonne Vogelenzang
+

Heske Groenendaal (Metaglas, Tiel): “Het tekort aan technici is groot. Interesse voor techniek begint op de basisschool. Daarom geven we regelmatig lessen op scholen, bezoeken scholieren ons bedrijf en doen we mee aan Girlsday.”

Lees het artikel met Heske Groenendaal
+

Pedro Hermkens (HAN University of Applied Sciences): “Medicijnontwikkeling maakt al jaren een enorme ontwikkeling door, gestuurd door nieuwe technologieën en datascience. Biologen, chemici en bio-informatici zijn hierbij hard nodig.”

Lees het artikel met Pedro Hermkens
+

Folkert Potze (ROC Nijmegen): “Het is goed dat de vele losse initiatieven in de techniekwereld via Tech Gelderland met elkaar verbonden en beter zichtbaar worden. Dan kan techniekonderwijs en technisch bedrijfsleven samen een stevige vuist maken.”

Lees het artikel met Folkert Potze
+

Jan van Boekel (RijnIJssel): “De vraag naar technici met actuele vakkennis is enorm. Als school werken we intensief samen met technische bedrijven. Door het inzetten van hybride-docenten. En door vraag en aanbod goed af te stemmen.”

Lees het artikel met Jan van Boekel
+

Sofie Eisenburger (Sterk Techniek Onderwijs): “Rijk van Nijmegen is een hele innovatieve regio. Met Sterk Techniekonderwijs zetten we een beweging in gang, waarmee we jongeren enthousiast maken voor een toekomst in de techniek.”

Lees het artikel met Sofie Eisenburger
+

Iwan van Bochove (Mobility Innovation Center, HAN): “Technici zijn hard nodig om de klimaatverandering een halt toe te roepen door duurzame energie te gebruiken en bijvoorbeeld duurzame materialen te ontwikkelen.”

Lees het artikel met Iwan van Bochove
+

Toine Straatman (Koninklijke Metaalunie): “Er is behoefte aan meer metaaltechneuten. Door digitalisering en automatisering wordt er slimmer en ook duurzamer gewerkt. En er ontstaan nieuwe functies. Opleidingen moeten hierin meebewegen.”

Lees het artikel met Toine Straatman
+

Jos Sluijsmans (Fietsdiensten.nl): “Ik wil graag laten zien dat er in de fietstechniek nieuwe ontwikkelingen zijn waar je misschien niet zo snel aan denkt. De fietsindustrie groeit hard en biedt veel toekomstperspectief, ook internationaal.”

Lees het artikel met Jos Sluijsmans
+

Liesbeth Luijendijk (OnePlanet Research Center): “In Gelderland is alle kennis aanwezig voor samenwerkingen tussen techniek, voedsel, landbouw en gezondheidszorg, die helpen een duurzame wereld te creëren.”

Lees het artikel met Liesbeth Luijendijk
+

Luc Kikkert (Kiemt): “De generaties die nu komen, staan voor de reuze-uitdaging om de razendsnelle opwarming van de aarde tegen te gaan. Het is belangrijk dat jonge mensen voor een technische opleiding kiezen, daar zit de oplossing.”

Lees het artikel met Luc Kikkert
+