Gevonden berichten:

Embedded Systems Engineering »

Zijn elektronische apparaten wel aan jou besteed? Treed dan binnen in de wereld van Embedded Systems Engineering! Met een combinatie van hardware, software en ict maak jij producten slimmer en praktischer. Ontdek de veelzijdigheid van deze opleiding zelf.

Lees verder »

Moleculaire Levenswetenschappen »

Bij de bachelor Moleculaire Levenswetenschappen onderzoek je de kleinste elementen waaruit leven kan ontstaan. Dit combineer je bijvoorbeeld met nanotechnologie, biomedisch onderzoek of zelfhelende materialen. Draag jij bij aan moleculen die ervoor zorgen dat mensen beter kunnen worden? Ga de uitdaging aan bij deze mooie opleiding!

Lees verder »

Scheikunde »

Tijdens de Engelstalige studie Scheikunde (Chemistry dus!) leer jij de wereld tot op de molecuul te duiden. Je combineert theoretische kennis met veel practica, zodat je volop onderzoek doet. Je mag daarbij gebruikmaken van unieke hightech onderzoeksfaciliteiten.

Lees verder »

Biologie »

Welke gevolgen heeft klimaatverandering voor de natuur? En hoe veranderen we onze ecologische voetafdruk? Bij de opleiding Biologie stap jij de natuur in en doe je onderzoek naar uiteenlopende vraagstukken over het leven op aarde.

Lees verder »

Voeding en Gezondheid »

Wat doet voeding met jouw gezondheid? Onderzoek de vele effecten die voeding op ons lijf en onze psyche heeft. Van smaak, verzadiging en vertering tot voedingsstoffen en eetgedrag. Een afwisselende studie waarbij alles over voeding langskomt.

Lees verder »

Biotechnologie »

Heb jij een voorliefde voor biologie, scheikunde en wiskunde? Laat dit dan samenkomen met technologie bij de opleiding Biotechnologie! Een greep uit jouw werkzaamheden: aan het werk met bacteriën (microbiologie), DNA veranderen (gentechnologie) of industriële installaties ontwerpen (procestechnologie). Een uitdagende studie met veel (duurzame) baanmogelijkheden. Ligt jouw toekomst ook in de biotechnologie?

Lees verder »

Elektrotechniek »

We kunnen niet zonder elektriciteit. Denk aan windmolens en zonnepanelen, maar ook aan het opladen van je smartphone of elektrische auto. Draag bij aan beter werkende, duurzame en slimme apparaten en machines door Elektrotechniek te studeren. Word jij een belangrijke schakel in onze maatschappij en wil je weten hoe je elektrotechnische apparaten en systemen ontwerpt, […]

Lees verder »

Bio-informatica »

Een bio-informaticus is iemand die informatica gebruikt om biologische en genetische vraagstukken op te lossen. Hij of zij werkt niet in het laboratorium, maar werkt achter de computer. Hij analyseert de gegevens uit een database met behulp van allerlei rekenmethoden en software.

Lees verder »

Chemie »

Stap je in de wereld van Chemie, dan stap je in een wereld waarin elke dag ontdekkingen worden gedaan. Student Sanne vertelt over de opleiding… of laat je informeren door de opleiding van de HAN of de andere video’s!

Lees verder »