Gevonden berichten:

Moleculaire Levenswetenschappen »

Bij de bachelor Moleculaire Levenswetenschappen onderzoek je de kleinste elementen waaruit leven kan ontstaan. Dit combineer je bijvoorbeeld met nanotechnologie, biomedisch onderzoek of zelfhelende materialen. Draag jij bij aan moleculen die ervoor zorgen dat mensen beter kunnen worden? Ga de uitdaging aan bij deze mooie opleiding!

Lees verder »

Scheikunde »

Tijdens de Engelstalige studie Scheikunde (Chemistry dus!) leer jij de wereld tot op de molecuul te duiden. Je combineert theoretische kennis met veel practica, zodat je volop onderzoek doet. Je mag daarbij gebruikmaken van unieke hightech onderzoeksfaciliteiten.

Lees verder »

Biologie »

Welke gevolgen heeft klimaatverandering voor de natuur? En hoe veranderen we onze ecologische voetafdruk? Bij de opleiding Biologie stap jij de natuur in en doe je onderzoek naar uiteenlopende vraagstukken over het leven op aarde.

Lees verder »

Food Technology »

Alles leren over voedsel. Dat is in één zin wat de Engelstalige opleiding Food Technology inhoudt. Van voedselveiligheid tot de kwaliteit ervan: in combinatie met vakken als natuurkunde, scheikunde en biologie onderzoek je bestaande en nieuwe etenswaren. Een uitdagende opleiding die volop baanmogelijkheden biedt in de wereld van de voedselindustrie.

Lees verder »

Voeding en Gezondheid »

Wat doet voeding met jouw gezondheid? Onderzoek de vele effecten die voeding op ons lijf en onze psyche heeft. Van smaak, verzadiging en vertering tot voedingsstoffen en eetgedrag. Een afwisselende studie waarbij alles over voeding langskomt.

Lees verder »

Plantenwetenschappen »

Een opleiding waar planten en hun veelzijdige toepassingen centraal staan: dat vind je alleen bij Wageningen University & Research. Dé plek om te leren hoe we planten bijvoorbeeld kunnen inzetten als bron voor energie of medicijnen. Ben jij degene die een nieuwe plant ontwikkelt die bestand is tegen ziektes of klimaatverandering? Lees meer over deze […]

Lees verder »

Biotechnologie »

Heb jij een voorliefde voor biologie, scheikunde en wiskunde? Laat dit dan samenkomen met technologie bij de opleiding Biotechnologie! Een greep uit jouw werkzaamheden: aan het werk met bacteriën (microbiologie), DNA veranderen (gentechnologie) of industriële installaties ontwerpen (procestechnologie). Een uitdagende studie met veel (duurzame) baanmogelijkheden. Ligt jouw toekomst ook in de biotechnologie?

Lees verder »

Elektrotechniek »

We kunnen niet zonder elektriciteit. Denk aan windmolens en zonnepanelen, maar ook aan het opladen van je smartphone of elektrische auto. Draag bij aan beter werkende, duurzame en slimme apparaten en machines door Elektrotechniek te studeren. Word jij een belangrijke schakel in onze maatschappij en wil je weten hoe je elektrotechnische apparaten en systemen ontwerpt, […]

Lees verder »

Bio-informatica »

Een bio-informaticus is iemand die informatica gebruikt om biologische en genetische vraagstukken op te lossen. Hij of zij werkt niet in het laboratorium, maar werkt achter de computer. Hij analyseert de gegevens uit een database met behulp van allerlei rekenmethoden en software.

Lees verder »