Gevonden berichten:

Plantaardig afval omzetten in olie, die palmolie vervangt »

De circulaire economie komt eraan: met lokale, plantaardige afvalstromen lokaal olie produceren. Op die manier kun je palmolie vervangen in voedsel, cosmetica en schoonmaakmiddelen. Dat is het idee achter startup NoPalm Ingredients, die microbiolooog Jeroen Hugenholtz (65) en ondernemer Lars Langenboom (36) begin 2022 hebben opgericht in Ede. ‘We gebruiken speciale gisten, die plantaardig afval […]

Lees verder »

Move to Match: om- of bijscholing op maat »

‘Iedereen kan bij ons terecht; werkgevers die hun medewerkers willen laten scholen, werknemers die zich willen bijscholen of omscholen maar ook mensen die nu niet actief zijn op de arbeidsmarkt maar dat wel willen worden’, zegt Marina van der Steenstraten, programmadirecteur Move to Match. ‘Voor die laatste groep maken we gebruik van de ondersteuning van […]

Lees verder »

Techniek vacatures in Gelderland »

Top 5

Lees verder »

Hackathon over ICT en Vertical Farming »

Halverwege de dag van de Hackathon zit Team 4 vast. ‘Ons plan is om een database te maken waarop vragen worden beantwoord. Daarvoor hebben we informatie nodig en design. Maar we hebben te weinig data om te verwerken’, verklaart Marnix de Graaf. Hij is eerstejaarsstudent en volgt de ICT-opleiding aan de Christelijke Hogeschool Ede. Met […]

Lees verder »

Versfabriek: lokaal, circulair en duurzaam ondernemen »

Het klinkt misschien wat abstract, maar een voorbeeld maakt al snel duidelijk hoe urban farmer Ruud Klep met de Versfabriek te werk gaat. Zo kweekt hij oesterzwammen op koffiedik afkomstig van Nijmeegse bedrijven en instellingen. Die oesterzwammen, of producten gemaakt van oesterzwammen, levert hij vervolgens aan Nijmeegse horeca en onderwijsinstellingen. Versfabriek Dat werkt als volgt: […]

Lees verder »

Bierbostel als basis voor granenrepen en kaascrackers »

Voedselverspilling tegengaan Willen we de wereldbevolking kunnen blijven voeden, dan moeten we efficiënter met reststromen in de voedselindustrie omgaan. En zo voedselverspilling tegengaan. ‘Alles wat de planeet ons geeft, moeten we maximaal benutten’, zegt Madeleine Gielens. ‘Biergraan is een reststroom, die ondergewaardeerd wordt. Het is in principe een gezond, vezel- en eiwitrijk en lekker product. […]

Lees verder »

Heinz Evers over Voeding & Natuur »

Is technologische voeding wel gezond? Natuurlijk en technologisch lijken niet goed bij elkaar te passen. De combinatie van technologie en voeding roept dan ook vaak negatieve associaties op. Voeding moet bij voorkeur natuurlijk zijn. Uit de natuur klinkt beter dan uit de fabriek en onnatuurlijke toevoegingen in ons voedsel zoals e-nummers willen we liever niet. […]

Lees verder »

Foodtechnology in de ogen van docent Martijn »

De start van zijn eigen carrière verliep bijzonder bij Martijn Kreeft. Tijdens het schrijven van zijn thesis wilde hij tijdelijk iets heel anders doen. Dan kon hij later, met hernieuwd elan, zijn scriptie afronden. Via een uitzendbureau belandde hij bij Hogeschool Van Hall Larenstein voor een administratieve klus. Daar ontmoette hij een docent Food Technology. […]

Lees verder »

Voedingsmiddelentechnologie: vak van de toekomst »

Jacob Bouman Jacob Bouman is recent begonnen als docent Food Technology en onderzoeker aan de Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL). Hij komt uit het bedrijfsleven en stapt over naar het onderwijs: ‘Ik zie het als een mooie uitdaging studenten te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe voedingsmiddelen. En van het leren kennen van dit mooie […]

Lees verder »