Loopbaan en scholingsadvies

Leerwerkloket: leren en werken tegelijk

Iedereen vanaf 18 jaar met een vraag over (bij)scholing of een loopbaanvraag kan bij het Leerwerkloket terecht. De medewerkers van het Leerwerkloket geven onafhankelijk en kosteloos advies, informatie en loopbaanbegeleiding. Het doel is om vraag en aanbod bij elkaar te brengen door verbindingen te leggen tussen de opleidingsmarkt en de arbeidsmarkt.

Ben je werkloos geworden in deze coronatijd? En overweeg je om over te stappen van de evenementenbranche naar de installatiebranche of de bouw? Of wil je graag een nieuw (technisch) vak leren? De medewerkers van het Leerwerkloket helpen je op weg.

Samen onderzoek je welke opleiding bij je past. En of het lukt leren en werken te combineren. Er zijn legio mogelijkheden om je om te scholen of bij te scholen. En er zijn soms ook subsidieregelingen om je opleiding geheel of gedeeltelijk mee te betalen.

Het Leerwerkloket is ook een deskundig gesprekspartner voor werkgevers in de regio. Bijvoorbeeld bij het opzetten van leerwerktrajecten, scholingsmogelijkheden voor medewerkers en de financiering daarvan.

TV-serie ‘Je gaat het maken’

Laat je inspireren door de kansen op een baan in de bouw of infrastructuur (aanleg van wegen, viaducten en wijken) door de tv-serie ‘Je gaat het maken’. RTL 4 heeft deze serie in samenwerking met Bouwend Nederland, een samenwerkingsverband van bouwbedrijven, gemaakt. De tv-serie vormt een onderdeel van de campagne ‘Je gaat het maken’ van Bouwend Nederland, die mensen oproept te kiezen voor een opleiding en baan in de bouw.

Er is nu al een tekort aan goed opgeleide vakmensen in de bouw en infrasector. En de verwachting is dat er de komende jaren ruim 45.000 vakkrachten nodig zijn. Die enorme vraag naar goed opgeleide vakmensen heeft alles te maken met de energietransitie, het verduurzamen van gebouwen en de woningnood.

Zes kandidaten, die graag een carrière switch willen maken, worden in de tv-serie gevolgd. Nadat hun competenties en vaardigheden in kaart zijn gebracht, krijgen de deelnemers te horen welke functie daar bij past. Daar gaan ze mee aan de slag, waarbij ze begeleiding krijgen en beoordeeld worden door een expert.

Het programma ‘Je gaat het maken’ bestaat uit zes afleveringen die zijn terug te zien via RTL-XL of YouTube. Meer weten? www.jegaathetmaken.nl

Leerwerkloket Midden-Gelderland

Inwoners van Midden-Gelderland kunnen met vragen over om- en bijscholing terecht bij het Leerwerkloket in Arnhem. Het loket werkt onder meer samen met het Werkgevers Servicepunt Midden-Nederland, één van de regionale partners.

Vragen over om- en bijscholing?

Leerwerkloket Rijk van Nijmegen

Het leerwerkloket Rijk van Nijmegen is een expertisecentrum voor arbeidsmarktgerichte scholing en lerend werken. Met als doel om vanuit de aansluiting tussen onderwijs, opleidingsmarkt, arbeidsmarkt en de arbeidsmarktkansen van mensen te versterken. Het Leerwerkloket Rijk van Nijmegen is een samenwerkingsverband van WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, UWV Werkbedrijf en ROC Nijmegen. Er wordt ook nauw samengewerkt met andere partijen in de regio, die bij Leren en Werken betrokken zijn, zoals onderwijsinstellingen, kenniscentra en het bedrijfsleven.

Vragen over om- en bijscholing?

Leerwerkloket Rivierenland

Woon je in Rivierenland en ben je op zoek naar een leerbaan, een loopbaanadvies of wil je overstappen naar een andere functie? Maak dan een afspraak met een adviseur van het Leerwerkloket Rivierenland voor een onafhankelijk en kosteloos advies.

Ook als werkgever kun je bij het Leerwerkloket terecht. Bijvoorbeeld voor advies over de ontwikkeling van je personeel of het aanmelden van leerwerkvacatures.

Het Leerwerkloket Rivierenland heeft vestigingen in Tiel, Culemborg en Zaltbommel. Vanwege Covid19 is er geen vrije inloop en worden er alleen telefonische afspraken gemaakt.

Algemene informatie
Gepubliceerd op
02 november 2020
Heeft u een mooie technische innovatie of technisch initiatief?
Lever ons content aan en ontvang daarvoor 'free publicity' via Tech Gelderland!