Tupy TMC

Multinational Tupy neergestreken in Arnhem Energiestad

De ambassadeur van Brazilië in Nederland, Paulo Roberto França en de burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, openden onlangs het internationale hoofdkantoor van Tupy. Dat gebeurde in het bijzijn van de directie uit Brazilië, de eerste 25 medewerkers van Tupy Materials & Components en Jan Van Dellen van The Economic Board. Directeur Ralph Wegener presenteerde de plannen van de multinational. Tupy is een belangrijke partij die zich in Arnhem vestigt vanwege het economische ecosysteem rondom duurzame energie.

Tupy TMC is een multinational waarvan het moederbedrijf is gevestigd in Brazilië. De jaaromzet van het bedrijf is 1,7 miljard en er werken meer dan 19.000 mensen. Tupy maakt motorblokken voor vrachtwagens ten behoeve van merken zoals MAN Truck & Bus, Scania Nederland, Volvo Trucks. en DAF Trucks NV. Ook produceren ze de motorblokken van personenvoertuigen van onder meer AUDI AG en Mercedes-Benz AG.

Tupy TMC

Tupy TMC

Tupy TMC: waterstofsystemen vrachtauto’s

Een aluminium gegoten motorblok is de core-business van Tupy TMC, maar het bedrijf investeert ook in waterstofsystemen voor vrachtverkeer en het recyclen van batterijen voor auto’s. In Arnhem welteverstaan. Directeur Ralph Wegener presenteerde bij de opening van het bedrijf de ‘decarbonization strategy’ vanuit het kersverse, internationale hoofdkantoor in Arnhem.

Arnhem biedt technologische hubs

Tupy heeft voor Arnhem gekozen vanwege de nabijheid van klanten, de goede logistieke infrastructuur en belangrijke technologische hubs, zoals Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Arnhem ontwikkelt zich razendsnel als moderne Energiestad: steeds meer bedrijven en onderzoekscentra centreren hun R&D (onderzoek- en testlaboratoria) hier om gezamenlijk te werken aan duurzame energieopwekking, -opslag, -transport en recycling. Vanuit Arnhem managet Tupy het internationale salesapparaat, de distributie en R&D voor de Europese markt.

Tupy TMC

Tupy TMC

Recyclen batterijen auto’s

Tupy investeert in ‘vrachtwagens op waterstof’ en ‘het recyclen van batterijen voor auto’s’. In Arnhem zoekt het de verbinding met de kennis hierover op IPKW en bijvoorbeeld bij de HAN, University of Applied Sciences. Op de vraag of Tupy een rol gaat spelen bij het verduurzamen van de scheepvaart – een Arnhemse ambitie – antwoordt directeur Ralph Wegener van Tupy: ‘Wie weet, zeker interessant om de mogelijkheden te onderzoeken!’

Duurzaam ontwikkelen
Tupy TMC
Gepubliceerd op
07 december 2022
Organisatie
Tupy TMC
Locatie
Industriepark Kleefse Waard (IPKW), Arnhem
Heeft u een mooie technische innovatie of technisch initiatief?
Lever ons content aan en ontvang daarvoor 'free publicity' via Tech Gelderland!