Hoogspanningstechnici TenneT

TenneT heeft 1.100 banen in de aanbieding

Dagelijks maken we allemaal gebruik van elektriciteit. Heel simpel door de lichten in je huis aan te doen, je telefoon op te laden of door in een elektrische auto te rijden. TenneT zorgt dagelijks voor de elektriciteitsvoorziening van 42 miljoen mensen en bedrijven (eindgebruikers) in Nederland en een groot deel van Duitsland. Het bedrijf beheert ruim 23.000 kilometer aan hoogspanningsverbindingen op het land en in de zee en is daarmee een van de grootste elektriciteitstransporteurs van Europa.

Tennet speelt een sleutelrol bij de energietransitie, het overschakelen van fossiele brandstoffen op duurzame energiebronnen. Die overstap is nodig om de CO2-uitstoot te verminderen en zo de klimaatdoelen te halen. Om dat mogelijk te maken, heeft het bedrijf de komende drie jaar maar liefst 1.100 banen in de aanbieding. Voor die banen is TenneT op zoek naar gedreven, technische vakmensen op MBO-, HBO- en WO-niveau.

Hoogspanningstechnicus

Wil je zelf een bijdrage leveren aan de transitie naar een duurzamere energievoorziening? En heb je interesse in techniek en technologie? Dan wil TenneT graag met je in gesprek. Tim van Zuilen, bijvoorbeeld, vertelt in een reportage van EenVandaag enthousiast over zijn leer-werktraject bij TenneT. Tim werkte vanaf zijn vijftiende als lichttechnicus bij concerten en maakte zo van zijn hobby zijn beroep. ‘Corona heeft me aan het denken gezet. Nu volg ik de opleiding tot hoogspanningstechnicus. Werken aan het energienetwerk van Nederland is geweldig, gewoon cool.’Hoogspanningstechnici aan het werk
Kijk eens op www.werkenbijtennet.nl dan zie je dat er legio vacatures zijn. Van meetspecialist en engineer cluster Beter Benutten tot opzichter, risicomanager of IT-servicemanager.

Top Employer

Bij TenneT werken zo’n 4.000 mensen op verschillende locaties in Nederland en Duitsland. Het bedrijf heeft ook in 2020 het certificaat Top Employer ontvangen van het Top Employers Institute, dat wereldwijd arbeidsvoorwaarden bij bedrijven toetst en certificeert. TenneT besteedt bijvoorbeeld veel aandacht aan het aantrekken van jong talent via onder meer stages, traineeships en werkplekken voor statushouders. Het bedrijf biedt medewerkers volop mogelijkheden om ze te laten groeien in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Op de website Werken bij TenneT vertellen verschillende werknemers over hun job en carrièreperspectief bij TenneT.
Nieuwsgierig? Bekijk de video!

Topfuncties
Geef je loopbaan power
Gepubliceerd op
02 november 2020
Heeft u een mooie technische innovatie of technisch initiatief?
Lever ons content aan en ontvang daarvoor 'free publicity' via Tech Gelderland!