Van stagiair tot junior software developer

Bij CCV werken veel ICT’ers. Van business analist tot software architect en van service desk-medewerker tot securityspecialist. René van Eendenburg volgde zijn stage en zijn afstudeeropdracht bij het Arnhemse bedrijf dat betaaloplossingen verzorgt en start er binnenkort in de functie van junior software developer.

Voor René van Eendenburg stond al langer vast dat hij iets met techniek wilde doen, maar op de havo bleek hij het verkeerde vakkenpakket te hebben gekozen om direct door te stromen naar een technische opleiding op hbo-niveau. ‘Ik kwam erachter dat ik met elke willekeurige mbo-4-opleiding alsnog mijn doel kon bereiken, dus toen heb ik eerst een horeca-opleiding gedaan, want dat vind ik ook heel interessant’, legt de 27-jarige ICT’er uit.

Programmeren

Na zijn horecadiploma en een paar jaar werken, begon René van Eendenburg aan zijn hbo-opleiding ICT aan de HAN, University of Applied Sciences. ‘Techniek met computers vind ik het allerleukst en dan vooral programmeren. Ik heb daarom gekozen voor de richting Embedded Software Development want software schrijven voor een apparaat vind ik leuker dan voor de computer.’

De ICT-student liep in zijn derde jaar stage bij CCV en dat beviel hem heel goed. Toen hij tijdens de eerste lockdown diverse bedrijven aanschreef om daar zijn afstudeeropdracht te mogen doen, kreeg hij telkens nul op het rekest. ‘Niemand zat te wachten op een stagiair, die moest worden ingewerkt op kantoor. Begrijpelijk, maar ik had wel een plek nodig om geen vertraging op te lopen. Toen heb ik weer contact gezocht met CCV. Binnen dat bedrijf was ik immers al bekend en bij hen afstuderen vanuit huis was dus heel goed mogelijk.’

Nieuwe software

Voor zijn afstudeeropdracht moderniseerde René van Eendenburg de software van een pinautomaat, die in de horeca op het terras wordt gebruikt. ‘Als je dezelfde pinautomaat binnen en buiten gebruikt, dan is het scherm binnen te fel en buiten te donker. Het bleek lastig om dat snel aan te passen. Daarom ontwikkelen we daarvoor nieuwe software’, licht de student toe. ‘De code die ervoor zorgt dat er iets op je scherm tevoorschijn komt, heb ik gemaakt. Met daarbij ook een mogelijkheid om te kunnen swipen op het scherm’, legt hij uit.
Om dit in een half jaar te kunnen ontwikkelen, deed René van Eendenburg eerst onderzoek naar wat het vertragende effect was in de oude versie. Daarvoor ontwikkelde en implementeerde hij verbeteringen. Vervolgens zorgde hij ervoor dat er een soortgelijk menu kwam als op een mobiel.

Volop vacatures

CCV is koploper in betaaloplossingen in binnen- en buitenland. Het Arnhemse bedrijf ontwikkelt de nieuwste betaaloplossingen, zoals mobiele betaalmogelijkheden, volledige self-service toepassingen, transactieverwerking en webshops. CCV telt zo’n 650 medewerkers en heeft ook vestigingen in België en Duitsland.
‘Er werken hier heel veel ICT’ers in verschillende functies en we zijn voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers’, zegt Laura Oord, senior corporate recruiter. ‘Het liefst doen we dat door in de huid te kruipen van de IT’er en in samenwerking met de leidinggevende en medewerkers van de betreffende afdeling een leuke vacature op te stellen: wat zoeken we, maar ook wat bieden we de toekomstige collega.’

Kandidaten met een ICT-achtergrond, een wiskundige of business & development-opleiding reageren vaak op de openstaande vacatures. Maar motivatie is belangrijker dan de juiste diploma’s, ervaart Laura Oord. ‘Als je in je vrije tijd veel met software bezig bent of games ontwikkelt en bereid bent om te leren, kun je hier ook werken.’
Natuurlijk hangt dat wel af van de functie en wat je zelf wil, vult collega-recruiter Misha van der Schoot aan. ‘Maar we zijn absoluut een lerende organisatie, waarin je binnen je functie veel kunt leren en er veel doorstroommogelijkheden zijn.’

Maintenance Team

Blijven leren is precies wat René van Eendenburg zoekt in een baan. ‘Ik wil mezelf blijven uitdagen en nieuwe dingen leren. Daar zijn binnen CCV legio mogelijkheden voor. Daarnaast werk ik nu in een heel leuk team. Dus toen ik een baan kreeg aangeboden, zag ik dat meteen zitten’, roept de aankomend junior software developer enthousiast.
Hij maakt straks onderdeel uit van het Maintenance Team dat onderhoud uitvoert en kleine features toevoegt aan de betaalterminals. ‘Als ik dat werk snel oppak, mag ik ook nieuwe software ontwikkelen’, blikt René van Eendenburg vooruit.

Mensgerichte organisatie

‘Kijk, dat vind ik nou zo leuk. Heel veel studenten die hier stagelopen of afstuderen, komen bij ons werken. Zo gaaf!’, vindt Laura Oord. ‘We horen vaak terug dat we een mensgerichte organisatie zijn en dat nieuwe medewerkers dat zo fijn vinden. Vertrouwen krijgen en werken in een betrokken en veilig team is zo belangrijk voor een goede werksfeer. We kunnen er als recruiters alles aan doen om de juiste kandidaten aan te trekken en zeggen dat we dat allemaal bieden, maar het gaat er uiteindelijk om dat medewerkers dat zelf ook zo ervaren’, aldus recruiter Misha van der Schoot.

Daarnaast vinden zowel Laura Oord als Misha van der Schoot het werk van CCV ook enorm boeiend. ‘De maatschappelijke relevantie van ons bedrijf, vind ik heel belangrijk; als wij fouten maken, ligt de economie voor een groot deel stil. Dat maakt ons werk essentieel’, vertelt Misha van der Schoot. ‘Hoewel je daar pas echt bij stil staat als je er zelf werkt’, voegt Laura Oord eraan toe.

 

 

 

Gepubliceerd op
07 april 2021
Heeft u een mooie technische innovatie of technisch initiatief?
Lever ons content aan en ontvang daarvoor 'free publicity' via Tech Gelderland!